3x bijzonder haken

Simpelweg haken met wol en naald kan al leiden tot prachtige resultaten. Wil je jezelf wat meer uitdagen, of wil je iets nieuws proberen? Maak dan iets met de volgende technieken!

Tunisch

Deze techniek is geschikt voor mensen die geen voorkeur hebben voor een specifieke techniek. Je werkt met een lange haaknaald, waarmee je om de toer de steken op de naald zet om ze er bij de volgende toer weer af te halen. Dit heeft als resultaat dat de creaties stevig zijn, waardoor je goed sjaals en vlaggetjes kunt maken. Nieuwsgierig geworden? Deze zomer verschijnt bij Kosmos Creatief Workshop tunisch haken, waarin alles over deze populaire techniek wordt uitgelegd!

Kabels

Het leuke aan kabels haken is het feit dat het zowel op kleding als op woonaccessoires toegepast kan worden. Denk aan een leuk vest met kabels, of een stevig kussen als steuntje in de rug. Het geeft een stoere look, maar fijne kabels zijn ook mogelijk. Dit bewijst Leonie Schellingerhout bijvoorbeeld in haar boek Kabels haken.

Combineren met naaien

Waarom zouden haken en naaien elkaar moeten uitsluiten? Het is goed mogelijk om een kussensloop te naaien (dit kan zelfs supersnel met behulp van een naaimachine). Of wissel genaaide en gehaakte onderleggers af voor een verrassend effect. Janneke Assink maakte zich deze techniek eigen en deelde haar patronen in Haakspiratie.

CraftLab