Breien om de gaskraan dicht te krijgen

Vandaag gaat Nederland naar de stembus en daarom neemt Craft Lab ook een politieke toon aan. Maar natuurlijk vergeten we de creativiteit niet! De Groningse kunstenares Agnes Bakker heeft een grootse breiactie opgezet om de Groningse gaskranen dicht te krijgen en het resultaat is verbluffend.

Samen met Milieudefensie was Agnes het zat dat de gaswinning in Groningen tot zoveel aardbevingen leidt. Onder het mom ‘Gronings gas, brei er een eind aan’ wil ze in honderd dagen een enorme deken breien. Wil je ook meedoen? Op de website van Milieudefensie staat meer informatie over het leveren van een bijdrage en de breicaf├ęs die door Agnes worden georganiseerd.

In februari maakte Agnes (mede dankzij duizenden inzendingen) al een gigantische deken, die ze over een klein huisje kon draperen. Toen was de deken bedoeld om gedupeerden een hart onder de riem te steken. Ditmaal moet er aandacht komen voor wat er in het regeerakkoord over gaswinning komt te staan.

Deze dag is bij uitstek geschikt voor een politiek getint breiwerk, dus wat let je?! Wie weet maakt jouw breiwerk binnenkort ook onderdeel uit van een huisje. Op de website van Milieudefensie staan een paar patronen, maar Arne & Carlos zouden ook niet misstaan op een gigantische deken.

CraftLab