Iedereen kan mooi schrijven!

Ben jij al bekend met de moderne vorm van Kalligrafie met vrolijke kleuren? Brushlettering is hot en in het boek Kleur! Brushlettering voor iedereen legt Carla Kamphuis je op een duidelijke manier uit hoe je deze mooie, krullerige letters op verschillende manieren kan maken. Samen met het oefenschrift is dit boek ideaal om stap-voor-stap aan de slag te gaan met Brushlettering. Carla vertelt je welke materialen je het best kunt gebruiken en inspireert je met verschillende oefeningen en voorbeelden om te leren brushletteren. Ook leert ze je hoe je het best stramienen kunt maken, waardoor jouw quotes nog mooier worden!

De mooie boeken van Carla Kamphuis gaan ook goed samen met de nieuwste creatieve trend: Bullet Journaling. Een Bullet Journal is eigenlijk een agenda/dagboek/planner inéén, waar je jouw eigen draai aan kunt geven. Je kunt je bullet journal zelf vormgeven en hebt nooit meer gebrek aan ruimte om agendapunten te noteren. Een van de leuke aspecten van Bullet Journaling is dat je het zelf kunt aanvullen met hand- en brushlettering, waardoor jouw agenda/dagboek/planner een stuk overzichtelijker wordt en nog leuker is om bij te houden! In het boek Bullet Journaling – doe je zo, legt Rachel Wilkerson Miller je uit wat je allemaal in je Bullet Journal kunt noteren en geeft zij prachtige voorbeelden waar o.a. handlettering in te pas komt. Er zitten geen regels aan Bullet Journaling vast. Je kunt je eigen bullet journal gebruiken om snel notities in op te schrijven, of je kunt het zo mooi vormgeven dat het Instagramwaardig is. Bekijk hier de instagram van Rachel voor meer inspiratie!

En ben je dan nog niet uitgeletterd? Dan is het boek Krijt! van Marjet Verhoef misschien ook iets voor jou! Leer werken met een oeroud materiaal wat we allemaal van kinds af aan al kennen. Marjet Verhoef, lettering artist en art director daagt je uit je te laten inspireren, een kleurrijk avontuur aan te gaan én je talent en eigen stijl te ontwikkelen. Leer alles over verschillende schrijftechnieken en hoe je creatief omgaat met je oppervlakken.

CraftLab