De patronen van Haakspiratie staan online!

Kennen jullie Janneke Assink al? Janneke Assink is ook wel bekend als blogster Jip by Jan én zij heeft een haak- en naaiboek geschreven, namelijk Haakspiratie.

Jip By Jan

Jip By Jan is een blog voor liefhebbers van handwerk en staat boordevol tutorials, patronen en inspiratie. Ze deelt bijvoorbeeld allerlei naai-, haak- en andere creaties. Sommige creaties werkt Janneke uit tot een patroon die je vervolgens op de pagina Jip by Jan tutorials kan vinden.

Haakspiratie

Naast dat Janneke een populaire blogster is, heeft zij ook een boek uitgebracht, namelijk Haakspiratie. Het boek staat vol haakpatronen voor leuke woon- en modeaccessoires. Bij een aantal haakpatronen wordt de haaktechniek gecombineerd met naaien. Zo vind je een haakpatroon voor een babydekentje met een naaipatroon voor een bijpassend lakentje! Ook vind je een gehaakte tas met wiebers met daarbij de instructie voor het naaien van de stoffen binnenkant. Kun je niet haken, maar wel naaien? Dan is het patroon voor een picknickkleed wat voor jou. Het leuke van dit patroon is dat je het ook kunt gebruiken als tas. Stop je picknickspullen erin en draag hem als tas naar je picknickplek. Liever alleen haken? Haak dan de leuke macaroublies, een kruising tussen een macaron en een doublie. De patroonbeschrijvingen zijn stapsgewijs opgezet, met naaipatronen en haakschema’s om alle ontwerpen eenvoudig zelf te kunnen maken.

Alle patronen uit het boek Haakspiratie vind je op de pagina Patronen.

 

 

 

 

CraftLab