Maak kennis met de oprichtster van Wolcafé: Leonie Schellingerhout

Wolcafé

Kennen jullie Leonie Schellingerhout al? Leonie richtte een aantal jaren geleden Wolcafé op. Wolcafé is inmiddels uitgegroeid tot dé (online) winkel voor alles wat met haken en breien te maken heeft. Je kunt er terecht voor wol, garens, naalden, amigurumi, het volgen van workshops en veel meer!

Boeken

Naast dat Leonie het succesvolle Wolcafé runt, heeft zij ook een aantal boeken op haar naam staan.

Haken en sfeer

In 2015 kwam haar eerste boek, Haken en sfeer, uit. Dit boek maakte zij samen Mireille D’hous. In dit boek staan ruim 25 kleurrijke haakprojecten die zijn ingedeeld op thema: van gehaakte slippers voor het strand, omslagdoeken in alle kleuren, gehaakte tassen tot omhaakte manden voor een picknick in het park.

Kabels haken

In Kabels haken vind je allerlei verschillende mode- en woonaccessoires met een mooi kabelpatroon.  Van omslagdoeken en een poef tot kleinere haakprojecten, zoals pannenlappen en slingers. De accessoires zijn ingedeeld in de verschillende kamers in het huis. De woonkamer, de slaapkamer, de keuken en de badkamer; alle kamers in het huis worden doorlopen.

Tunisch haken

In het boek Workshop Tunisch haken staan haakpatronen van bekende ontwerpsters waaronder Leonie! Voor dit boek heeft Leonie drie verschillen patronen ontworpen. Je vindt in dit boek ook patronen van andere Nederlandse ontwerpers, namelijk Janneke Assink (Jip by Jan), Sascha Blase-Van Wagtendonk (A la Sascha) en Alice Bosse (Alice in Hobbyland).

 

 

 

 

 

 

CraftLab