De missie: een deken van vijf (!) voetbalvelden

In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. Om dit te vieren wordt de grootste gehaakte deken ter wereld gepresenteerd en in het Guinness Book of Records opgenomen. Althans, dat is het plan.

Monique van der Hoek en Esmeralda de Vries begonnen eind 2014 met het project. Eerst werd er in Leeuwarden fanatiek gehaakt en vervolgens in heel Friesland en Nederland. Dit jaar doen ze Europa aan, om in 2018 alles in Leeuwarden samen te brengen. Het doel: een grotere deken dan de huidige recordhouder van 8000 aan elkaar gehaakte dekens. 10.000 stuks zou ideaal zijn. Dat komt neer op 28.000 vierkante meter!

Het burgerinitiatief wordt door zorggroep Palet en de gemeente Leeuwarden ondersteund. De achterliggende gedachte is het verbinden van mensen door samen te werken aan een groot project. Iedereen kan meedoen, bijvoorbeeld door een granny sqaure te haken.

Wil jij ook meedoen aan dit mooie project? Meld je dan aan op de Facebookpagina of kijk op de website van Palet, en stuur ons vooral foto’s van de voortgang! Voor een granny square met vlinder kun je dit patroon gebruiken uit Maak je eigen boek met Arne & Carlos.

CraftLab