Test: ben jij een haker of een breier?

Ze zien er allemaal zo mooi uit, die gebreide en gehaakte creaties. Maar durf je er zelf niet aan te beginnen, uit angst dat je het patroon niet afmaakt en je met een buslading ongebruikte wol achterblijft? Doe dan de test en ontdek aan welke techniek jij je het beste kunt wagen!

 

Wat voor patronen wil je graag maken?

 1. Knuffels en woonaccessoires
 2. Kleding en mode-accessoires

 

Wil je graag creaties voor kleine kinderen maken?

 1. Ja
 2. Nee

 

Welke stoffen voelen volgens jou fijn aan?

 1. Stevige stoffen
 2. Zachte stoffen

 

Stel je veel of weinig budget beschikbaar voor een creatie?

 1. Veel
 2. Weinig

 

Werk je bij voorkeur met de hand of met een machine?

 1. Met de hand
 2. Met een machine

 

Ben je een beginner of een ervaren handwerker?

 1. Beginner
 2. Ervaren

 

Werk je graag heel secuur of iets vrijer?

 1. Vrijer
 2. Secuur

 

Heb je vooral 1?

Gefeliciteerd, jij bent een haker ten voeten uit! Met de haaktechniek kun je leuke woonaccessoires maken, zoals kussens en mandjes voor de badkamer, maar ook amigurumi’s voor kinderen. Je hebt graag eer van je werk en maakt bij voorkeur iets moois met hand en haaknaald én de mogelijkheid om iets vrijer te werk te gaan, zodat er wat meer ruimte overblijft voor een (beginners)foutje. Jij bent o.a. gebaat bij boeken van Sascha Blase-Van Wagtendonk, Janneke Assink, Leonie Schellingerhout en Tessa van Riet-Ernst.

Heb je vooral 2?

Evengoed gefeliciteerd, jij bent een breier! Je maakt graag heerlijke, zachte sjaals en truien voor volwassenen (maar voor kinderen kan natuurlijk ook). Je werkt graag volgens een vast patroon en volgt dit uiterst precies, maar een eventuele breimachine kan ook een deel van het werk doen. Een extra voordeel bij breien: je hebt voor hetzelfde oppervlak 30% minder wol nodig dan bij haken. Heb jij al kennis gemaakt met de boeken van Arne & Carlos, of Hoooked?

P.S. Sommige mensen zijn hakers én breiers, dat kan natuurlijk best.

CraftLab