Aan de slag met handlettering!

Wat is handlettering?

Handlettering is geen ingewikkelde techniek zoals kaligrafie of typografie. Kort gezegd is het het tekenen van letters. Bij handlettering laat je je inspireren door voorbeelden uit boeken over handlettering, maar ook door mooie letters, bijvoorbeeld in magazines of op verpakkingen. De inspiratie die je hebt opgedaan zet je vervolgens om naar je eigen creaties.

Wat heb je ervoor nodig?

Om aan de slag te gaan met handlettering heb je helemaal niet zoveel nodig. Om te beginnen heb je natuurlijk papier nodig, het liefst wat dikker papier zodat je inkt niet doordrukt. Ben je echter een beginner? Dan kun je ook starten met ruitjespapier om te oefenen met het maken van letters van gelijke grootte. Naast papier heb je natuurlijk materiaal nodig om de letters mee te maken. Als je net begint is het aan te raden om met een potlood aan  de slag te gaan zodat je de letters nog kan aanpassen. Wil je handletteren met pennen of stiften? Ga dan op zoek naar mooie fineliners, hiermee kan je namelijk heel precies werken. Natuurlijk kun je ook andere schrijfmaterialen gebruiken zoals stiften, brushpennen of gelpennen. Probeer het eens uit en kijk wat voor jou het fijnst werkt.

De eerste keer handletteren

Je weet nu wat handlettering is en wat je ervoor nodig hebt. Tijd om aan de slag te gaan! Pak je potlood erbij en teken je eerste ontwerp op papier. Doe dit op ruitjespapier, of teken met een liniaal eerst basislijnen zodat de letters op gelijke hoogte staan. Het belangrijkste is: oefenen, oefenen, oefenen.

CraftLab