Art journaling: een niets-moet-alles-mag-boek

Om te beginnen met je eigenĀ art journal hoef je niet gestudeerd te hebben, niets van kunst af te weten en geen enkele tekencursus gedaan te hebben. De enige voorwaarde is dat je vieze vingers niet schuwt.

Begin een eigen art journal

In het Nederlands zou je een art journal het beste kunnen vertalen als ‘kunstlogboek’. Iedereen geeft echter een andere invulling aan zijn of haar art journal. Sommige mensen schrijven hun gedachten op en plakken er mooie plaatjes bij. Anderen schrijven juist helemaal niet en gebruiken het om te experimenteren met verschillende materialen. Weer anderen verzamelen mooie spreuken en maken daarbij mooie illustraties. Eigenlijk is een art journal een niets-moet-alles-mag boek waarin je al je creativiteit kwijt kunt. Van collages en doodles tot kalligraferen en illustreren, alles kan!

Wil jij ook aan de slag met art journaling, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Het boek Art journaling en mixed media van Marieke Blokland laat verschillende technieken en materialen zien zodat jij je eigen stijl kan ontwikkelen!

CraftLab