Knutselen met kinderen #1

Knutselen is vaak één van de favoriete bezigheden van kinderen. Wist je dat knutselen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling? Wij hebben een aantal boeken verzameld om te knutselen met kinderen! In deze blog laten we je vier boeken zien voor kinderen in de leeftijd 2 tot 4 jaar.

Knutselen met de allerkleinsten

De meeste kleintjes zijn gek op vingerverven! Met je vingerafdruk kun je veel leuke creaties maken. Van grappige gezichten tot enge monsters en van bloemen tot treinen, alles kan! Ontdek wat je allemaal kan maken met je vingerafdruk in Fun met vingerafdrukken of Creatief met vingerafdrukken. Beide boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Nog een paar tips voordat je aan de slag gaat:

  • Doe je kind een schort om te voorkomen dat de kleren vies worden.
  • Leg wat kranten op de tafel, zo voorkom je dat je tafel veranderd in een vingerverfschilderij.
  • Zet een bakje water neer om de vingers schoon te maken als je van kleur wilt wisselen.
Pagina's van 9789043919166_Fun met vingerafdrukken
Knutselen met kleuters

Als kinderen net beginnen met tekenen zijn het vaak ongecontroleerde krassen op papier. Mijn eerste tekenboek helpt kleine kinderen met de overgang van de ongecontroleerd krassen naar doelgerichte lijnen. Stap voor stap worden de tekening opgebouwd vanuit basisvormen zoals cirkels, rechthoeken en ovalen. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Pagina's van Mijn-eerste-tekenboek BW DEF

Houd je kind van vouwen? Het Megagrote Vouwboek bevat 100 figuren om te vouwen. Het boek bevat zowel makkelijke vouwwerkjes die kinderen zelfstandig kunnen maken, maar ook complexere figuren waarbij ze je hulp zeker nodig hebben! Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

De volgende keer laten we je drie boeken zien voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar!

CraftLab