Een kijkje in de keuken bij portretschilder Liesbeth van Keulen

Liesbeth van Keulen is portretschilder. Zij is gespecialiseerd in het portertschilderen in olieverf op paneel en doek. Na een jaar modeltekenen aan de Accademia di Belle Arti in Italië is zij verder gaan studeren in Den Haag. Hier studeerde zij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Deze opleiding voltooide zij in 1988 in de richting van tekenen/schilderen/grafiek. Sindsdien werkt zij vanuit haar atelier in Amsterdam.

Een kijkje in de keuken

Elke dinsdag streamt zij een kwartiertje live vanuit haar atelier. Ze laat dan zien waar zij op dat moment aan werkt. Tijdens het kwartier kijk je mee over haar schouder en licht ze mondeling toe wat ze doet. Nieuwsgierig? Elke dinsdag van 12:30 uur tot 12:45 uur kun je de livestream bekijken. Dit doe je via haar Facebook of via haar Youtube-kanaal.

Portretschilderen in olieverf

Naast dat Liesbeth veel schildert, heeft zij ook een boek geschreven. In het startersboek Portertschilderen in olieverf komen alle stappen aan bod voor het schilderen van een portret in olieverf. Van uitleg over schildermateriaal tot diverse schilderstechnieken, Liesbeth leert je alles wat je moet weten.

CraftLab