Mooie kunstwerken maken met Gelli plate printing

Ken jij Gelli plate printing al? Met een Gelli plate maak je eenvoudig de mooiste kunstwerken. Ervaring is niet nodig! Je hoeft alleen maar verf aan te brengen op de plaat en dit uit te rollen met een zachte, rubberen roller. Vervolgens maak je de motieven in de natte verf en bedek je het oppervlak met een stuk papier. Wrijf over het papier, trek het vervolgens van de plaat en voilĂ  je kunstwerk is klaar!

Wat is een Gelli plate?

Joan Bess maakte al een tijdje monoprinten met gelatineplaten, maar deze werden snel papperig, vielen uit elkaar en moest je bewaren in de koelkast. Omdat dit niet beviel heeft ze samen met Lou Anne Gleason Gelli plates ontwikkeld. De plaat is gemaakt van een bijzondere plasticsoort en is makkelijk schoon te maken, zo kan je hem oneindig blijven gebruiken!

Inspiratie

Met de Gelli plate maak je de mooiste kunstwerken zonder dat je ervaring hoeft te hebben. Hieronder wat voorbeelden van creaties die gemaakt zijn met een Gelli plate.

gelli plate klein

Wil jij ook aan de slag met het maken van mooie kunstwerken met behulp van een Gelli plate? Het boek Gelli plate printing staat vol creatieve oefeningen en instructies waardoor je stap voor stap de mogelijkheden leert kennen!

 

 

 

CraftLab