Portretschilder Liesbeth van Keulen

Begin november kwam het boek Portretschilderen in olieverf, de basis, uit van portretschilder Liesbeth van Keulen. In stap-voor-stapoefeningen komen alle stappen aan bod voor het schilderen van een portret in olieverf. Van uitleg over schildermateriaal tot diverse schildertechnieken die nodig zijn.

Liesbeth: “Ik maak realistisch geschilderde olieverfportretten in opdracht. Mensen met hun hartstocht spreken tot mijn verbeelding en dat wil ik laten zien op een verfijnde wijze in mijn portretten. Behalve het maken van portretten (in opdracht) geef ik les in mijn eigen vakgebied. Ik geniet immens van het overdragen van mijn vakkennis en ervaring. Om al mijn know-how adequaat ten dienste van mensen te stellen die ook graag goed willen (leren) portretschilderen heb ik Portretschool Amsterdam opgericht. Alle informatie over mijn les-activiteiten kun je op de site van Portretschool Amsterdam terug vinden.”

Portretschilder-record online 2016 ‘Pak òp die penseel!’

Op zaterdagmiddag 12 november wordt tijdens het ‘Pak òp die penseel’-event het allereerste record ooit gevestigd van online portretschilderen met zoveel mogelijk schilders. Dit in verband met de presentatie van het boek ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’ van Liesbeth van Keulen dat 1 november 2016 is verschenen. Lees hier meer informatie over de recordpoging.

CraftLab