Knutselen met kinderen #2

Eerder lieten we je al vier boeken zien voor knutselen met kinderen in de leeftijd 2 tot 4 jaar. Vandaag, zoals beloofd, drie boeken om te knutselen met kinderenĀ  vanaf 5 jaar en ouder.

Kidsproof kleien

Zowel Foam als Silk zijn lichtgewicht kleisoorten. Het verschil zit in de structuur. Waar Silk helemaal glas is, bevat foam kleine foambolletjes. Deze kleisoorten zijn ideaal voor kinderen aangezien ze makkelijk kneedbaar zijn, niet plakken aan de handen en geen schadelijke stoffen bevatten. In het boek Schatjes van Foam en Silk klei staan 20 projecten stap voor stap beschreven zodat iedereen de schattigste figuurtjes kan kleien. In het boek vind je onder andere beertjes, aapjes, vogels, dino’s, kippetjes en nog veel meer!

Kleien knutselen

Knopen!

Iets heel anders dan kleuren, kleien, tekenen, knippen en plakken is knopen! Het bekendste item om te knopen is het vriendschapsbandje. In het boek Vriendschapsbandjes zelf maken wordt de techniek knopen gemixt met andere technieken zoals vlechten, rijgen en weven om tot de mooiste resultaten te komen! Je kunt door te knopen ook andere items maken zoals sleutelhangers, slippers en haarspelden. InĀ Knopen doe je zo laat Sophie dit zien!

 

Vriendschapsbandje

 

 

 

CraftLab